Στους πρόποδες της Πίνδου, στον νομό Γρεβενών της Δυτικής Μακεδονίας, το 1989 η οικογένεια Τσιαρσιώτη ξεκίνησε να καλλιεργεί και να παράγει σιτηρά (δίκοκκο σιτάρι, ζλίτσα, κτλ.) καθώς και όσπρια (φακές, ρεβίθια, φασόλια).

Προϊόντα άριστης ποιότητας και υψίστης διατροφικής αξίας διότι οι καλλιέργειες στη γρεβενιώτικη γη μεγαλώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε μεγάλο υψόμετρο.

Σιτάρι
Η εταιρεία

Ταυτόχρονα με την παραγωγή, το 2012 ξεκίνησε η επεξεργασία, η τυποποίηση και η εμπορία της εκλεκτής παραγωγής με την επωνυμία «Αγρός της Πίνδου».

            Την αμέσως επόμενη χρονιά ξεκίνησε η συνεργασία με επιλεγμένους παραγωγούς του νομού Γρεβενών.

            Η εταιρεία άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία και το 2015 μεταφέρεται στις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις, στο 7ο χλμ. Γρεβενών – Μικ. Σειρηνίου, εκτάσεως 1200τμ. Σύμφωνα με το πρότυπο ELOT EN ISO 22000:2005.

Σκοποσ μασ

Σκοπός μας είναι τα ποιοτικά μας προϊόντα να φτάνουν στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας που σέβεται και επιμένει στο μεσογειακό τρόπο διατροφής.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν: μύλο άλεσης σιτηρών για άλευρα όλων των τύπων (αλεύρι γενικής χρήσης, βρώμης, σίκαλης, δίκοκκου σιταριού κτλ.), καθαριστήριο οσπρίων και σιτηρών, πετροδιαλογέα, αποφλοιωτή για δίκοκκο σιτάρι, σπαστήρα φάβας, συσκευαστήριο αλεύρων, συσκευαστήριο οσπρίων, χρωματοδιαλογέα, ξηραντήριο μανιταριών.

            Ταυτόχρονα με την τυποποίηση, ξεκίνησε και η παρασκευή παραδοσιακών προϊόντων. Με δική μας πρώτη ύλη και τοπικές αγνές παραδοσιακές συνταγές, ξεκίνησε η παραγωγή ζυμαρικών (πέτουρα, χυλοπίτες, τραχανάδες). Με τα φημισμένα άγρια μανιτάρια του νομού μας δημιουργήθηκαν μοναδικά μανιταροπροϊόντα (μανιταρόσουπα, χορτόσουπα, ριζότο, κριθαρότο, μανιταροπίλαφο, πουρές με μανιτάρι, πλιγούρι με μανιτάρι, αφυδατωμένα μανιτάρια, χυλοπίτες μανιταριών, πέτουρα μανιταριών). Με αλεύρι δίκοκκου σιταριού φτιάχτηκε και η σειρά ζυμαρικών ζέας ολικής (πέτουρα, χυλοπίτες, κριθαράκι, τραχανάδες). Με τα φρούτα του δάσους και επιλεγμένους τοπικούς καρπούς, φτιάχτηκαν οι πρώτες μαρμελάδες (βύσσινο, κράνο) και γλυκά του κουταλιού (κεράσι, σύκο, βύσσινο, κολοκύθα, κυδώνι) με το πιο γνωστό από αυτά το γλυκό μανιτάρι.

Η εταιρεία
Αγρός της Πίνδου

Το 2016, η επιχείρησή μας προχώρησε και στην πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων. Στο βιολογικό εργαστήρι και με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους στον τομέα, έκαναν την εμφάνισή τους τα ζυμαρικά με βιολογικές πρώτες ύλες, η τυποποίηση βιολογικών οσπρίων (φακές, ρεβίθια, φασόλια) και τα προϊόντα δημητριακών (λιναρόσπορος, φαγόπυρο, σιτάρι, πλιγούρι, κορκότο, κριθάρι κτλ.).

Το 2017, η εταιρεία αποκτά ένα νέο μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, τη λυοφιλίωση. Σ’ αυτό άρχισαν να αφυδατώνονται κηπευτικά και φρούτα, για τη μέγιστη διατήρηση των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών των υλικών που παρασκευάζονται τα μείγματα.

Το 2018, η εταιρεία με σεβασμό στους καταναλωτές της, συμπλήρωσε την υπάρχουσα σειρά των ζυμαρικών της με νέα προϊόντα ζυμαρικών χωρίς γλουτένη (χυλοπίτες, κριθαράκι, τραχανά από αλεύρια φάβας, φασολιού, ρεβιθιού, φακής και ρυζιού) καθώς και άλευρα χωρίς γλουτένη (φάβας, φασολιού, ρεβιθιού, φακής και ρυζιού). Σε συνεργασία με το βιολογικό εργαστήρι όλη η σειρά χωρίς γλουτένη διατίθεται και βιολογική.

Το 2019, ξεκίνησαν να παρασκευάζονται και τα πρόϊόντα μαύρης τρούφας (χυλοπίτες, πουρές με μαύρη τρούφα, ριζότο με μαύρη, μαύρη τρούφα αφυδατωμένη μέσω λυοφιλίωσης) η οποία συλλέγεται με μοναδικό τρόπο από την Πίνδο.